Nuffnang Ads

Isnin, 21 Mei 2012

Hoki : Piala Sultan Azlan Shah 2012


Kejohanan Hoki Piala Sultan Azlan Shah 2012 untuk Edisi ke 21, akan bermula pada 24 Mei 2012 (Khamis) sehingga 3 Jun 2012 (Ahad).  Kejohanan ini akan melibatkan 7 buah negara iaitu Malaysia selaku tuan rumah, india, Pakistan, Korea Selatan, Argentina, New Zealand dan England.  Sekali lagi, Stadium Hoki Sultan Azlan Shah di Ipoh akan menjadi gelanggang kejohanan ini.

Pasukan Malaysia, di bawah kendalian jurulatih Tai Beng Hai pastinya akan cuba bangkit sedaya upaya setelah gagal melayakkan diri ke Sukan Olimpik 2012 pada Pusingan Kelayakan Olimpik 2012 di Rep. Ireland yang lalu.  Selain itu juga, pasukan kali ini adalah gabungan antara pemain senior dan junior kebangsaan di mana pasukan hoki remaja negara baru-baru ini telah menjuarai Kejohanan Hoki Piala Remaja Asia 2012 baru-baru ini.

Semoga kejohanan ini dapat dijadikan platfom kebangkitan pasukan hoki negara seterusnya mengangkat semula martabat negara dalam hoki dunia.  Semoga berjaya dan selamat berjuang untuk pasukan hoki negara. Malaysia Boleh..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa