Nuffnang Ads

Khamis, 24 Mei 2012

Liga Perdana Malaysia 2012 : ATM, Pahang bersaing sengit


Liga Perdana Malaysia 2012 melibatkan 12 pasukan telah masuk ke perlawanan ke-15 dan ke-16.  Untuk saingan tahun ini, pasukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Pahang jelas bersaing sesama sendiri untuk merebut tempat ke Liga Super musim depan.

Kesungguhan pasukan ATM jelas ditunjukkan apabila pasukan bimbingan B.Santhianathan ini berbelanja besar untuk mendapatkan bintang-bintang bola sepak negara seperti Hairuddin Omar, pasangan kembar sensasi Aidil dan Zaquan, Irwan Fadli Idrus serta pemain import hebat iaitu Marlon Alex James dan Bruno Sebastian Martellotto.
Bagaimanapun pasukan Pahang di bawah bimbingan Dollah Salleh jelas memberikan saingan hebat kepada ATM dengan membariskan bintang mereka seperti Azamuddin Akil serta pemain-pemain muda berkualiti untuk mengangkat semula martabat pasukan Pahang selaku gergasi bola sepak Malaysia.
Saingan yang berbaki beberapa perlawanan ini pastinya lebih sengit dan kedua-dua pasukan ini tidak harus mencicirkan mata berharga jika mahu ke saingan Liga Super musim depan.  

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa