Nuffnang Ads

Isnin, 21 Mei 2012

Piala AFC : Kelantan lawan Terengganu

Setelah berjaya memenangi Piala FA pada Sabtu lepas, fokos Kelantan kini terarah kepada kejohanan Piala AFC menentang sebuah lagi pasukan negara iaitu Terengganu.  Perlawanan ini akan diadakan di Stadium Sultan Muhammed IV, Kota Bharu pada 23 Mei 2012 (Rabu) jam 8.45 malam.

Kelantan mestinya masih segar dengan kejayaan mereka menjulang Piala FA setelah menewaskan Sime Darby FC 1-0 pada 19 Mei 2012 lalu.  Namun mereka kehilangan beberapa pemain tonggak akibat masalah kecederaan yang dialami semasa perlawanan tersebut seperti Daudsu Jamaluddin, S.Subramaniam dan Azizi Mat Rose yang mengalami kecederaan jangka panjang.

Jurulatih Kelantan, Bojan Hodak pastinya akan melakukan sedikit rombakan pada barisan kesebelasan utama pasukan Kelantan.  Manakala Terengganu di bawah bimbingan bekas jurulatih Kelantan Peter Butler pastinya akan menggunakan kesempatan di atas keletihan pemain Kelantan.

Semoga kedua-dua pasukan mempamerkan aksi menarik dan terbaik untuk layak ke pusingan seterusnya.  Semoga berjaya untuk kedua-dua pasukan. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa