Nuffnang Ads

Sabtu, 26 Mei 2012

Siapa Pengurus Liverpool Musim Depan?


Pasukan Liverpool merupakan antara pasukan gergasi dalam Liga Perdana England.  Namun sejak kebelakangan ini prestasi pasukan Liverpool dilihat sedikit merudum di mana mereka menamatkan musim 2011/2012 di kedudukan ke 7 di belakang kelab jiran mereka Everton. 

Dalglish
Kedudukan dalam liga ini nyata amat mengecewakan pengurusan tertinggi Liverpool serta peminat-peminat The Reds.  Pihak pengurusan telah mengambil keputusan untuk memecat pengurusnya Kenny Daglish walaupun beliau berjaya membawa pasukan Liverpool menjuarai Piala Liga dan ke perlawanan akhir Piala FA England.  Kenny Dalglish merupakan jurulatih ketiga meninggalkan Liverpool selepas Rafa Benitez dan Roy Hudgson menjadi mangsa kekecewaan pengurusan kelab. 
Paul Lambert

Josep Guardiola
Kekosongan jawatan tersebut kemungkinan akan diisi oleh beberapa nama seperti bekas Pengurus Chelsea Andre Villas Boas, Pengurus Norwich City Paul Lambert, Pengurus Wigan Roberto Martinez dan bekas jurulatih Barcelona iaitu Josep Pep Guardiola.  

Roberto Martinez
Andre Villas Boas
Apa yang pasti, pasukan Liverpool pastinya akan cuba bangkit untuk memberikan saingan sengit untuk musim depan.  Kemungkinan Liverpool juga akan membuat pembelian-pembelian pemain baru bagi menguatkan pasukan Liverpool musim depan.  

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa