Nuffnang Ads

Khamis, 17 Januari 2013

Football : UEFA 2012 Team of The Year

Laman web UEFA.com telah menyenaraikan kesebelasan pemain tahunan terbaik yang mana ia adalah hasil undian daripada peminat bola sepak seluruh dunia. Seperti dijangka, pemain-pemain daripada Liga BBVA Sepanyol jelas mendominasi kesebelasan utama di mana 8 pemain yang beraksi dalam La Liga Sepanyol iaitu 4 pemain FC Barcelona dan 4 pemain Real Madrid dipilih bersama dengan 3 pemain lain dari Ligue 1 Perancis, Bundesliga Jerman dan Serie A Itali. Tiada pemain yang beraksi dalm Liga BPL England untuk tahun 2012 dipilih. Berikut adalah 11 orang pemain yang telah dipilih dalam Pasukan Tahunan UEFA untuk tahun 2012 :

Formasi Pilihan : 4-4-2

Penjaga Gol : Iker Casillas (Real Madrid)

Pertahanan : Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (PSG), Gerard Pique (FC Barcelona) & Philip Lahm (FC Bayern Munich)

Tengah : Andres Iniesta (FC Barcelona), Andrea Pirlo (Juventus), Mesut Ozil (Real Madrid) & Xavi Hernandez (FC Barcelona)

Penyerang : Cristiano Ronaldo (Real Madrid) & Lionel Messi (FC Barcelona)

1 ulasan:

 1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...

  Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
  Baca selanjutnya...  Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa