Nuffnang Ads

Jumaat, 22 November 2013

Bola Sepak : Pasukan PKNS FC Musim 2014

Pasukan PKNS FC merupakan antara pasukan yang akan bersaing dalam Liga Super 2014 akan datang. Pada musim 2013 yang lalu, pasukan PKNS FC atau Semut Api (The Fire Ants) menamatkan saingan di tangga kelapan selain berjaya mara ke peringkat suku akhir Piala Malaysia 2013 sebelum ditunjukkan jalan keluar oleh pasukan Pahang. Bagi musim 2014, pasukan PKNS FC akan dibimbing oleh Ketua Jurulatih baru iaitu Wan Jamak Wan Hassan menggantikan Haji Abdul Rahman Ibrahim yang memimpin pasukan Terengganu bagi musim 2014 akan datang.

Persiapan musim 2014 pastinya lebih menari apabila pasukan PKNS FC mengekalkan sebahagian besar pemain mereka musim lalu. Penyerang prolifik PKNS FC dari Liberia Patrick Ronaldinho Wleh musim depan bakal digandingkan dengan penjaring terbanyak Liga Premier 2013 iaitu Karlo Primorac (Croatia) yang berjaya dipikat dari pasukan Sime Darby FC. Gandingan kedua-dua penyerang ini dijangka menarik dengan kedua-dua pemain ini mempunyai rekod jaringan yang menarik selain bantuan janeral di tengah padang iaitu Nazmi Faiz Mansor. 

Pada pandangan Bual Sukan, pasukan PKNS FC dijangka memberikan saingan getir kepada semua pasukan yang bersaing dan tidak mustahil mereka mampu menamatkan saingan di kelompok 4 pasukan terbaik. Sama-sama kita nantikan saingan Liga Malaysia 2014 akan datang.  

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa