Nuffnang Ads

Khamis, 7 November 2013

Bola Sepak : Undian Bola Sepak Sukan SEA ke 27

Semalam telah berlangsung undian peringkat kumpulan bagi Sukan SEA ke 27 di Myanmar. Pasukan Harimau Muda A di bawah bimbingan jurulatih Datuk Ong Kim Swee yang juga selaku juara bertahan bagi 2 edisi terdahulu pastinya akan diberi saingan getir dari negara-negara lain untuk merebut apa yang dikatakan lubuk segala emas kejohanan. 

Nyata cabaran untuk mempertahankan emas acara bola sepak adalah tugas mencabar apatah lagi apabila pasukan bawah 23 tahun negara diundi sekumpulan dengan Singapura, Vietnam, Filipina, Laos dan Brunei dalam Kumpulan A. Cabaran Kumpulan B pula menyaksikan pasukan tuan rumah, Myanmar diundi bersama-sama dengan Thailand, Indonesia, Kemboja dan Timur-Leste. 2 pasukan terbaik setiap kumpulaan bakal melayakkan diri ke pusingan separuh akhir. Saingan peringkat kumpulan akan bermula pada 1 hingga 16 Disember manakala separuh akhir dan akhir dijadualkan pada 18 dan 21 disember 2013. 

Semoga pasukan negara bawah 23 tahun berjaya mempertahankan pingat emas acara bola sepak ini kali ketiga berturut-turut. Bual Sukan percaya kemampuan anak buah Datuk Ong Kim Swee pastinya akan memberikan sinar kepada bola sepak negara.

KUMPULAN A :KUMPULAN B :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa