Nuffnang Ads

Jumaat, 10 Januari 2014

Bola Sepak : Jadual Perlawanan Liga Premier 2014

Liga Premier 2014 akan memulakan saingannya pada 24 Januari 2014 (Jumaat) di mana saingan musim ini melibatkan 12 pasukan. 2 pasukan teratas akan bersaing dalam Liga Super 2015 di mana diberitakan bahawa Liga Malaysia 2015 akan diswastakan bagi menambah kemantapan Liga Bola Sepak Malaysia. Antara pasukan-pasukan pilihan yang dijangka memberikan saingan merebut 2 tempat ke Liga Super 2014 ialah Felda United, Negeri Sembilan, Johor, Kedah, Pulau Pinang, Sabah, Perlis dan PDRM FA. Namun begitu saingan pasukan lain seperti UiTM FC, DRB Hicom FC, PBAPP FC dan SPA FC tidak boleh dipandang mudah oleh pasukan lain.

Pada pandangan Bual Sukan, saingan Liga Premier 2014 dijangka menarik dengan kemasukan pemain import berkualiti dan pemain-pemain tempatan terbaik bagi pasukan masing-masing. Berikut adalah jadual perlawanan Liga Premier 2014 akan datang :


24/01/2014 (Jumaat)
Felda United FC lwn PBAPP FC
Negeri Sembilan lwn DRB Hicom FC
Kedah lwn Perlis
SPA FC lwn UiTM FC
Johor Darul Ta'zim II lwn PDRM FA
Pulau Pinang lwn Sabah

27/01/2014 (Isnin)
PBAPP FC lwn Negeri Sembilan
PDRM FA lwn Pulau Pinang
UiTM FC lwn Johor Darul Ta'zim II 
Perlis lwn SPA FC
DRB Hicom FC lwn Kedah
Sabah lwn Felda United FC

07/02/2014 (Jumaat)
Negeri Sembilan lwn Felda United FC
Kedah lwn PBAPP FC
DRB Hicom FC lwn SPA FC
Johor Darul Ta'zim II lwn Perlis
Pulau Pinang lwn UiTM FC
PDRM FA lwn Sabah

10/02/2014 (Isnin)
PBAPP FC lwn SPA FC
Felda United FC lwn Kedah
UiTM FC lwn PDRM FA
Perlis lwn Pulau Pinang
DRB Hicom FC lwn Johor Darul Ta'zim II
Sabah lwn Negeri Sembilan

14/02/2014 (Jumaat)
Kedah lwn Negeri Sembilan
SPA FC lwn Felda United FC
Johor Darul Ta'zim II lwn PBAPP FC
Pulau Pinang lwn DRB Hicom FC
PDRM FA lwn Perlis
UiTM FC lwn Sabah

07/03/2014 (Jumaat)
PBAPP FC lwn Pulau Pinang
Felda United FC lwn Johor Darul Ta'zim II
Negeri Sembilan lwn SPA FC 
Perlis lwn UiTM FC  
DRB Hicom FC lwn PDRM FA
Sabah lwn Kedah

14/03/2014 (Jumaat)
SPA FC lwn Kedah 
Johor Darul Ta'zim II lwn Negeri Sembilan
Pulau Pinang lwn Felda United FC
PDRM FA lwn PBAPP FC
UiTM FC lwn DRB Hicom FC
Perlis lwn Sabah

17/03/2014 (Isnin)
DRB Hicom FC lwn Sabah

21/03/2014 (Jumaat)
PBAPP FC lwn UiTM FC 
Felda United FC lwn PDRM FA
Kedah lwn Johor Darul Ta'zim II
Negeri Sembilan lwn Pulau Pinang lwn 
DRB Hicom FC lwn Perlis
Sabah lwn SPA FC 

24/03/2014 (Isnin)
Johor Darul Ta'zim II lwn SPA FC  
Pulau Pinang lwn Kedah
PDRM FA lwn Negeri Sembilan 
UiTM FC lwn Felda United FC
Perlis lwn PBAPP FC

28/03/2014 (Jumaat)
PBAPP FC lwn DRB Hicom FC 
Felda United FC lwn Perlis
Negeri Sembilan lwn UiTM FC
SPA FC lwn Pulau Pinang
Kedah lwn PDRM FA
Sabah lwn Johor Darul Ta'zim II lwn 

04/04/2014 (Jumaat)
Pulau Pinang lwn Johor Darul Ta'zim II 
PDRM FA lwn SPA FC
UiTM FC lwn Kedah  
Perlis lwn Negeri Sembilan
DRB Hicom FC lwn Felda United FC
PBAPP FC lwn Sabah

9 ulasan:

  1. kedah sepatutnya tak boleh kalah lwn dgn n.s malam tu mcm mana ni duit dana dah 15 juta pun main macam dulu jgk berat lah macm ni nak naik liga super next year

    BalasPadam
  2. jangan sampai penyokong naik menyampah dengan hempa nanti kot dalam stadium tinggal nyamuk aja dok tgk hempa main kot.

    BalasPadam
  3. yang lepas tu biar lah asalkan next games perkara ni tidak berulang lagi. kalau hempa nak penyokong suka dan yakin kat hempa lagi la.dah lama dah hempa merudum taun ni apapun hempa kena naik jgk liga super target dapat 1 cup ckp tak kira cup apapun.kalau tak naik kita semua penyokong jangan sokong kedah kita boikot semua.

    BalasPadam
  4. haria penang haria

    BalasPadam
  5. Penyokong kedah banyak bagi muka kat player.. kalau kalah dok buat 'kalah menang kami tetap sokong' memang x salah sokong.. tapi kasaq skit la.. kalau x kena bantai player ckup2 mcm fan penang... baru player raplah main btoi2... haria penang haria

    BalasPadam
  6. Kepada skuad kesah hanpa nk mcmana lag tolng labg la perform yg tinggi krajaan kedah dah labuq banyak kat hanpa

    BalasPadam
  7. ramalan saya pulau pinang vs johor darul taz'im 0-3

    BalasPadam
  8. Haria penang haria penang 4 -1 jdt

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa