Nuffnang Ads

Sabtu, 13 Disember 2014

Bola Sepak : Pasukan Kedah 2015

Pasukan Kedah atau nama gelaran mereka Helang Merah pastinya menjadi salah satu pasukan yang bakal bersaing merebut 2 slot pasukan ke saingan Liga Super 2016 akan datang. Dengan memiliki barisan pemain-pemain berpengalaman ditambah pula dengan pemain-pemain muda berbakat besar serta pemain-pemain import berkualiti pastinya menjadikan pasukan Kedah antara pasukan yang perlu diberikan perhatian oleh 11 pasukan lain. Di bawah bimbingan bekas penolong jurulatih Harimau Malaya, Tan Cheng Hoe pastinya beliau akan menggunakan segala pengalaman beliau membantu Kedah menjadi antara pasukan yang digeruni dalam Liga Malaysia 2015 akan datang.

Berikut adalah senarai pemain pasukan Kedah yang bakal menggalas cabaran pasukan Helang Merah untuk musim Liga Malaysia 2015 akan datang :

Penjaga Gol :
Abd Hadi Abd Hamid, Mohd Syazwan Abdullah

Pertahanan : :
Mohd Rizal Ghazali, Khairul Helmi Johari, Shafizan Hashim, P. Rajesh, Mohd Sabree Mat Abu, Henry Lew Han Hung, Lawrence Olum (Kenya), Mohd Raphi Azizan Mariappen

Tengah :
Syazwan Tajudin, Shazuan Asyraf Matthews, Muhd Farhan Roslan, Solihin Kanasian Abdullah, Baddrol Bakhtiar, Mohd Hanif Matdzahir, Mohd Syazwan Zainon, Bang Seung Hwan (Korea Selatan)

Penyerang :
Muhd Syafiq Ahmad, Ahmad Shakir Mohd Ali, Keith M Nah (Liberia), Chidi Edeh (Nigeria) 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa