Nuffnang Ads

Isnin, 8 Disember 2014

Bola Sepak : Pasukan Singapore Lions XII 2015

Pasukan Singapore Lions XII atau nama gelaran mereka The Lions yang juga merupakan juara Liga Super 2013 merupakan antara pasukan yang bakal bersaing merebut kejuaraan Liga Super 2015. Menamatkan saingan di tempat kelapan pada musim Liga Super 2014, anak-anak buah Ketua Jurulatih Fandi Ahmad pastinya ingin bangkit semula dengan memberikan cabaran getir kepada 11 pasukan lain. Dengan dibarisi oleh pemain-pemain berpengalaman serta pemain-pemain muda, cabaran pasukan The Lions tidak boleh dipandang mudah oleh pasukan-pasukan lain.

Berikut adalah senarai pemain pasukan Singapore Lions XII yang bakal membawa cabaran pasukan The Lions musim Liga Malaysia 2015 akan datang :

Penjaga Gol
Izwan Mahbud, Khairulhin Khaild, Zharfan Rohaizad (Singapore Cubs)

Pertahanan
Faritz Abdul Hameed, Madhu Mohana, Safuwan Baharudin, 
Afiq Yunos, Hafiz Abu Sujad, Wahyudi Wahid (Hougang United), Faris Azienuddin (Courts Young Lions),  Zakir Samsudin (Singapore Cubs)

Tengah
Isa Halim, Raihan Rahman, 
Zulfahmi Arifin, Gabriel Quak, Nazrul Ahmad Nazari, Samuel Benjamin, Izzdin Shafiq (Home United), Firdaus Kasman (Tampines Rovers), Shahdan Sulaiman (Tampines Rovers), Faris Ramli (Courts Young Lions), 
Christopher van Huizen (Tampines Rovers)


Penyerang
Khairul Amri, Khairul Nizam, Sufian Anuar, 
Syafiq Zainal, Sahil Suhaimi (Courts Young Lions)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa