Nuffnang Ads

Rabu, 18 November 2015

Bola Sepak : Piala Emas Raja-Raja 2015

Kejohanan Bola Sepak Piala Emas Raja-Raja merupakan antara pertandingan bola sepak tertua di negara ini. Kejohanan dianjurkan oleh Persatuan Bola Sepak Melayu Malaysia (PBSMM) yang mana kejohanan ini telah banyak mencungkil bakat-bakat baru bola sepak di kalangan orang Melayu untuk ditampilkan dalam peringkat yang lebih tinggi. Kejohanan Edisi Piala Emas Raja-Raja 2015 akan melibatkan penyertaan 16 buah pasukan terdiri daripada pasukan negeri, kelab serta pasukan jemputan iaitu Singapura. 16 pasukan ini telah diundi dalam 4 kumpulan di mana 2 pasukan tangga teratas akan melangkah ke pusingan suku akhir yang akan diadakan secara timbal balas. 

Juara bertahan Kejohanan Piala Emas Raja-Raja 2014 iaitu pasukan Perlis pastinya sekali lagi akan turun mempertahankan gelaran yang mereka menangi musim lalu. Namun begitu, saingan pastinya sukar dengan setiap pasukan pastinya akan memberikan aksi terbaik merebut kejuaraan edisi kali ini. Bual Sukan percaya Kejohanan Piala Emas Raja-Raja 2015 ini akan menonjolkan bakat-bakat baru bola sepak tempatan yang wajar diberi peluang untuk mewakili ke peringkat yang lebih tinggi di masa akan datang. 

Perlawanan peringkat kumpulan akan berlangsung pada 20 hingga 22 November 2015 akan datang. Pusingan Suku Akhir akan berlangsung pada 29 November 2015 dan 5 Disember 2015, Pusingan Separuh Akhir akan berlangsung pada 12 dan 19 Disember 2015 manakala Perlawanan Akhir dijadualkan berlangsung pada 25 Disember 2015 akan datang. Berikut adalah Kedudukan Kumpulan serta Jadual Perlawanan Piala Emas Raja-Raja 2015 akan datang : 

20 November 2015 (Jumaat)
Negeri Sembilan lwn Melaka
Perlis lwn Pulau Pinang

Proton lwn PDRM 
Kuala Lumpur lwn Singapura

Putrajaya lwn ATM
Pahang lwn Perak

Selangor lwn Terengganu
Kelantan lwn Kedah

21 November 2015 (Sabtu)
Pulau Pinang lwn Negeri Sembilan 
Melaka lwn Perlis

Kuala Lumpur lwn Proton
Singapura lwn PDRM 

Putrajaya lwn Pahang
Perak lwn ATM
Kedah lwn Selangor
Terengganu lwn Kelantan

22 November 2015 (Ahad)
Negeri Sembilan lwn Perlis
Melaka lwn Pulau Pinang

Proton lwn Singapura
PDRM lwn Kuala Lumpur

Perak lwn Putrajaya
ATM lwn Pahang

Selangor lwn Kelantan
Kedah lwn Terengganu

SUKU AKHIR
Perlis lwn PDRM
Kuala Lumpur lwn Negeri Sembilan
Pahang lwn Kelantan
Terengganu lwn ATM

(Suku Akhir akan diadakan pada 29 November dan 5 Disember 2015)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa