Nuffnang Ads

Jumaat, 22 Julai 2016

Bola Sepak : Jadual Perlawanan Liga Perdana Inggeris 2016/17

Musim baru Liga Perdana Inggeris 2016/17 atau Premier League 2016/17 akan bermula pada 13 Ogos 2016 akan datang. 20 kelab akan bersaing merebut kejuaraan musim ini dengan pasukan penuh kejutan musim lalu, Leicester City di bawah kendalian Pengurus Itali, Claudio Ranieri pastinya akan berusaha mengulangi musim gemilang mereka merangkul kejuaraan musim lalu. Namun begitu, laluan mengekalkan kejuaraan pastinya bukan mudah dengan pasukan-pasukan gergasi seperti Arsenal, Manchester City, Tottenham Hotspur, Manchester United, Liverpool dan Chelsea pastinya adalah antara pasukan pilihan mencabar kejuaraan liga musim 2016/17. Musim 2016/17 juga menyaksikan perubahan kepada pengurusan kelab di mana beberapa kelab melantik pengurus baru kelab masing-masing. Antaranya ialah Pep Guardiola (Manchester City), Jose Mourinho (Manchester United), Antonio Conte (Chelsea), Ronald Koeman (Everton), Claudio Puel (Southampton) dan Walter Mazzari (Watford).
Dengan musim yang panjang, setiap pasukan pastinya mempunyai perancangan masing-masing untuk mencapai keputusan terbaik bagi mencabar kejuaraan musim ini. Setiap pasukan pastinya akan menggunakan kesempatan musim perpindahan pemain ini dengan menandatangani pemain-pemain baru berkualiti selain memperkenalkan pemain-pemain muda berpotensi tinggi bagi digabungkan dengan pemain-pemain sedia ada untuk memantapkan pasukan masing-masing. Bual Sukan percaya, setiap perlawanan sama ada di gelanggang sendiri mahupun gelanggang lawan adalah amat penting untuk mendapatkan keputusan terbaik. Setiap pengurus juga pastinya mempunyai perancangan formasi, strategi dan taktikal terbaik masing-masing menentang pasukan lawan. Pasukan yang berjaya memanfaatkan setiap peluang dan ruang mencipta jaringan serta mempunyai disiplin pertahanan yang baik pastinya mampu mencapai keputusan yang diinginkan.

Berikut adalah Jadual Perlawanan Liga Perdana Inggeris 2016/17 akan datang tertakluk kepada pindaan dari semasa ke semasa :

13 Ogos 2016 (Sabtu)
Hull City lwn Leicester City
Everton lwn Tottenham Hotspur
Southampton lwn Watford
Middlesbrough lwn Stoke City
Crystal Palace lwn West Bromwich Albion
Burnley lwn Swansea City
Manchester City lwn Sunderland

14 Ogos 2016 (Ahad)
AFC Bournemouth lwn Manchester United
Arsenal lwn Liverpool

15 Ogos 2016 (Isnin)
Chelsea lwn West Ham United

19 Ogos 2016 (Jumaat)
Manchester United lwn Southampton

20 Ogos 2016 (Sabtu)
Stoke City lwn Manchester City
Swansea City lwn Hull City
West Bromwich Albion lwn Everton
Watford lwn Chelsea
Tottenham Hotspur lwn Crystal Palace
Burnley lwn Liverpool
Leicester City lwn Arsenal

21 Ogos 2016 (Ahad)
Sunderland lwn Middlesbrough
West Ham United lwn AFC Bournemouth

27 Ogos 2016 (Sabtu)
Tottenham Hotspur lwn Liverpool
Everton lwn Stoke City
Crystal Palace lwn AFC Bournemouth
Chelsea lwn Burnley
Leicester City lwn Swansea City
Sunderland lwn Southampton
Watford lwn Arsenal 
Hull City lwn Manchester United

28 Ogos 2016 (Ahad)
West Bromwich Albion lwn Middlesbrough
Manchester City lwn West Ham United

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa