Nuffnang Ads

Khamis, 16 Februari 2017

Bola Sepak : Sungai Ara FC Tarik Diri Saingan Piala FAM 2017

Dengan saingan Piala FAM 2017 yang dijadualkan bermula pada 19 Februari 2017 akan datang, pasukan kelab berpangkalan di Pulau Pinang, Sungai Ara FC mengumumkan secara rasmi keputusan menarik diri dari saingan Piala FAM 2017 ekoran ketiadaan penajaan bagi musim ini. Sebelum ini juga pasukan Sungai Ara FC juga terpaksa menarik diri pada saingan pusingan pertama Piala FA Malaysia 2017 di mana mereka dijadualkan bertemu dengan pasukan MOF FC di gelanggang sendiri. Pasukan Sungai Ara FC sebelum itu telah diundi dalam Kumpulan B untuk saingan Piala FAM 2017. Dengan penarikan diri pasukan Sungai Ara FC dalam saingan Piala FAM 2017 menjadikan pasukan dalam Kumpulan B adalah sebanyak 7 pasukan sahaja.

Bual Sukan berpendapat, penarikan diri ini merupakan petanda yang kurang enak didengar dan sesuatu perlu dilakukan oleh pengurusan tertinggi bola sepak negara bagi memastikan pasukan-pasukan berstatus kelab ini mampu terus mewarnai bola sepak negara. Dengan kos pengurusan pasukan yang semakin meningkat juga mampu membunuh kelab-kelab kecil jika sesuatu tidak dilakukan. Bual Sukan ingin mengucapkan selamat maju jaya kepada pasukan Sungai Ara FC dalam saingan domestik peringkat negeri serta terima kasih kerana mewarnai bola sepak negara sepanjang 3 tahun beraksi dalam saingan Piala FAM. Kepada barisan pemain pasukan Sungai Ara FC atau nama gelaran mereka Jungle Cats ini bukanlah penamat cita-cita anda untuk terus bermain dan beraksi dalam sukan bola sepak. Kepada peminat pasukan pula, teruskan memberi sokongan padu kepada pasukan kesayangan anda.

Berikut adalah petikan kenyataan yang Bual Sukan petik dari facebook rasmi Sungai Ara FC berhubung penarikan diri pasukan mereka dalam saingan Piala FAM 2017 :
Berita Rasmi SAFC, 15 Februari 2017. Pasukan bola sepak tempatan Pulau Pinang, Sungai Ara FC 2017 dengan ini mengumumkan dengan rasminya menarik diri dari menyertai saingan Piala FAM 2017 setelah 3 tahun berada dalam saingan Piala FAM. Penarikkan diri ini terpaksa dibuat memandangkan tiada tajaan diterima untuk musim 2017 ini. Pihak pengurusan mengucapkan terima kasih kepada para pemain, barisan jurulatih, para penyokong dan semua yang selama ini bersama-sama pasukan. Pengurusan SAFC juga memohon maaf kepada semua kerana tidak mampu merealisasikan impian para pemain dan peminat untuk melihat SAFC berjaya dalam saingan bola sepak tempatan..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Iklan Penaja

Alexa